ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Χαρίκλεια Παντούλη, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με μεγάλη μου χαρά συμμετείχα στην εκδήλωση και παρουσίαση του βιβλίου ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ της Κ Μαρίας Τσακίρης.

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ το βράδυ της 28ης Απριλίου ήταν κατάμεστο. Αναμενόμενο μα ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού δεν έπεφτε καρφίτσα στο χώρο του μα κι έξω από αυτό. Αιτία, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τσακίρη «Ιφιγένεια» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια αληθινή ιστορία που όσοι το διάβασαν «έμειναν» άφωνοι. Αλήθεια, πώς να μη φορτιστεί ο αναγνώστης, να μην οργιστεί , να μην θυμώσει με όλους αυτούς που δεν στήριξαν την Ιφιγένεια? Να μη ρίξει ευθύνες σ’ αυτούς που έκλεισαν στόματα και αυτιά στην φρίκη που έζησε η Ιφιγένεια? Θύμα  και η ίδια η μάνα αφού ο πατέρας  κακοποιούσε και την ίδια μα ως μάνα όφειλε να προστατέψει το παιδί της. Κι αυτό δεν είναι εύκολο να το δεχτεί κανείς αναγνώστης. Είναι ένα βιβλίο που  οδηγεί τον καθένα από μας να σπάσει την σιωπή. Άλλωστε ως κοινωνία  δεν έχουμε άλλα περιθώρια απέναντι στο παιδί της διπλανής πόρτας παρά να το στηρίξουμε και να το προστατεύσουμε. Η κλειδαρότρυπα πια δεν ωφελεί παρά μόνο η κραυγή «Μέχρι εδώ».

Ο Νίκος Νέστωρ αφού καλωσόρισε το αναγνωστικό κοινό του σύστησε τους παρουσιαστές οι οποίοι κατέθεσαν την άποψη τους  και έδωσαν το μήνυμα τους ότι επιτέλους πρέπει να βρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.Ο ψυχίατρος -ψυχοθεραπευτής  Χρήστος Κακουλίδης ο οποίος είναι και προσωπικός γιατρός της Ιφιγένειας, η δικηγόρος Χαρούλα Παντούλη, που η βοήθεια του στο βιβλίο είναι ουσιαστική, ο Ηλίας Τσολακίδης ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας και τεχνικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητικών Επιστημών και φυσικά η συγγραφέας και η δημοσιογράφος-ιστορική ερευνήτρια Νατάσα Μποζίνη που συντόνισε την εκδήλωση και με το δικό της ξεχωριστό τρόπο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα απόσπασμα από αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά μου:

“το τι συνέβαινε εκείνα τα χρόνια στο δίκαιο για τα παιδιά-θύματα του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης όπου οι θύτες δικαζόταν με πολύ χαμηλές ποινές  και μόλις το 2006  μετατράπηκε σε κάθειρξη, κι αυτό ανάλογα με την ηλικία του θύματος.  Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία για βιασμούς και κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών από τους παΤεράδες τους  ήταν αποκαλυπτικά  μα πιο πολύ αυτά που σόκαραν το αναγνωστικό κοινό ήταν αυτά που δεν έχουν καταγγελθεί ακόμη. Ότι πρέπει να σπάσει η σιωπή και να βγούμε μπροστά να καταγγείλουμε όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας.”

Ακόμη παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την συγκεκριμένη εκδήλωση :

Σαν επίλογο θα χαρακτήριζα την εκδήλωση εξαιρετική και επιτυχημένη πέραν του αναμενόμενου. Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση και θα ήθελα να τονίσω ότι πάντα θα είμαι δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις  που προάγουν τον πολιτισμό.

 

, , ,

Related Posts

Leave a Reply

*