ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Χαρίκλεια Παντούλη, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες»

Ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων και ειδικότερα στο έργο REACT του Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» (Europe for Citizens) συμμετέχει όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από τον δικηγορικό σύλλογο Κατερίνης βρεθήκαμε ως εκπρόσωποι ο πρόεδρος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και η Χαρίκλεια Παντούλη.  Από την ΜΚΟ ADRA DEUTCHLAND, οι: Μαρία Αβακιάν, Φοίβος Πανιώτης, ως εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σέρβικου συμπληρωματικού Σχολείου «Άγιος Σάββας», οι: Βέσνα Παβτς, Ντιάνα Μίτσιτς –Τσιρωνίδου, Μπιλιάνα Νοβάκοβιτς – Αθανασιάδου, από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΠΕΡΙΧΩΡΗΣΙΣ» οι: Κων/νος Δημόπουλος και Παύλος Μπλιάτης. Στην εκδήλωση δόσαν το παρών και άλλοι δικηγόροι Κατερίνης

Η ατζέντα συζήτησης στη Γαλλία  θα διαμορφωθεί ως εξής:

·          «Θεσμικές και νομικές αρχές της ιθαγένειας σε κάθε χώρα μέλος του δικτύου» (constitutional principles of European citizenship in every partner country) και

·         «Από την εθνική στην ευρωπαϊκή ιθαγένεια, οι θεσμικές αρχές της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών» (From national to European citizenship: the constitutional principles of European citizenship, rights and duties of citizens).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι,  συμφωνήθηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή 16 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της οποίας,  θα παραδοθούνσυμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια, τα οποία δόθηκαν σήμερα στους φορείς εκπροσώπους των αλλοδαπών και των ΜΚΟ. Τα ερωτηματολόγια  αποτελούν εργαλείο μελέτης συγκεκριμένων θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση (presentation meeting) των εταίρων του προγράμματος.

Επιπλέον,  θα παραδοθεί μία έκθεση για το νομικό πλαίσιο περί ιθαγένειας από το δικηγορικό σύλλογο και θα δοθεί  από τον καθέναεμπλεκόμενο φορέα ένα κείμενο, το οποίο τιτλοφορείται MEMORANDUM OF UNDERSTANDING.

Ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης είμαι και γενικά ως σύλλογος είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και θα κάνουμε τα πάντα για να αναδειχθούν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνα σχετική με την συγκεκριμένη εκδήλωση!

dikigoros-diamesolavitria

, , ,

Related Posts

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.